S.S.S

Hard disk tamiri nasıl yapılır?

S.S.S – Hard diskler (notebook hard diskleri yada desktop harddiskleri) yazılımsal ve donanımsal tamirler olarak iki alanda işlem görürler.

Asus Bilgisayar Servis
Asus Bilgisayar Servis

Yazılımsal hard disk arızaları sectör onarımları, bios oanrımları vb. konularda yapılmaktadır.Harddisk içerisinde bulunan bilgilerin kalıcılığı açısından gayet önemli olup, teknik servis desteği alarak bilgilere ulaşılmasının sağlanması en doğru çözümdür.

Hard disk tamir

Aracı data recovery programları lisanslı tam sürümler halinde satılmakta olup, notebook harddisklerinde ve masa üstü bilgisayar harddisklerinde kullanılabilmektedir.

Hard disk donanımsal arızalrda ise onarım zor ve başarı oranı çok düşüktür. Çok hassas yapıda olan harddiskler disk motorunun devir problemleri ile kafa vurma diye tabir edilen arızalar ile örneklendirilebilir.

Voltaj nedeni ile sigorta görevi gören dirençlerin değiştirilmesi ile harddisk kartının üzerindeki elemanlar ile ilgili değişim ve onarım işlemleri yapılabilmektedir.

İnternetten sık sık kopma sebepleri nelerdir?

İnternette sık sık kopmaların yaşanmasınun belli başlı nedenleri şunlardır;

1. Adsl modem arızaları
2. Telefon hattı problemleri
3. Adsl modeme gelen voltaj dengesizlikleri

Hard Disk Tamiri

4. Bilgisayar taraflı virüs-trojan-truva atı sorunları
5. Ara bağlantı kablolarında temassızlık
6. Adsl modeme gelen telefon hattındaki sorunlar
7. İnternet hattınızın bağlı olduğu santrallerde problem olması
8. Kullanılan virüs programları

Bu başlıca nedenlerin çözümü için en sağlıklı arıza tespit süreci; bilgisayarınızdan internet bağlantısı koptupu anda Adsl modemin üzerinde yanan ışıkların kontrolüdür.

Adsl ışığı sabit yanmıyor ise yanıp sönüyor yada hiç yanmıyor ise; adsl modeminize gelen hat ile ilgili sıkıntı olduğu çok büyük ihtimal ile doğru tespit olacaktır.Küçük bir ihtimal adsl modem arızasıdır.

Sıklıkla yaşanan sorun ara bağlantı kablolarının temassızlığı yada kabloda kırılmalardır.Ayrıca bilgisayarınızın donanımsal özelliklerine uygun olmayan virüs programlarıda kopmalara neden olmaktadır.

Asus Notebook

Notebook adaptörü alırken nelere dikkat edilmelidir?

Notebook adaptörleri yüksek voltajda gelen elektriği (220-110) notebookların ihtiyaç duyduğu voltaja indirir çalışmasını sağlar ve bataryayı şarj eder. Notebookların uygun adaptorü kullanmaları olmazsa olmaz bir özelliktir.

Yeni notebook adaptörü alırken dikkat edilmesi gerekenler;

Öncelikle laptobunuzun gereksinimi olan voltaj ve amper değerlerinde olması, giriş soket kısmının uygunluğu temeldir.Bu üç unsur doğru sağlandıktan sonra önemli olan garantili güvenilir ürünlerin kullanımıdır.

Fiyat anlamında düşük olan notebook adaptörleri, üretim maliyetlerinin düşük olabilmesi için kullanılan parça kaliteleri de düşük olacağı için sağlıklı olmayacaktır.

CMOS (RTC) pilleri ne işe yarar?

CMOS veya Diğer Adıyla RTC pilleri laptop kapatıldığında veya batarya çıkarıldığında biosta bulunan ayarlar, saat ve tarih bilgileri gibi önemli bilgileri saklamaya yarar. Direk olarak anakarta bağlıdırlardır. CMOS ve RTC pilleri adaptor takıldığında tekrar şarj olabilirler. CMOS ve RTC pillerinin birçok çeşidi ve ebatı vardır. Fakat genellemek gerekirse sökülebilir ve sökülemez diye ikiye ayırabiliriz. Sökülebilir CMOS pilleride kendi arasında ikiyi ayrılır.

Genel Olarak CMOS Pili Laptopların Nerelerindedir ?

Bazı laptoplarda kolay erişim için direk arkakapağın altındadır. Bazı laptoplarda ise klavyenin altındadır.

S.S.S – CMOS Pil Arızaları

Laptopınızı her kapattığınızda tarih saat başa dönüyorsa cmos piliniz miladını doldurmuş demektir. Yenisi ile değiştirme vakti gelmiş demektir.

Notebook ekranı neden beyaz olur?

Notebook ekranınızın tamamen bembeyaz olması 3 ana nedenden kaynaklanmaktadır.

1- Lcd ekran ile anakrt arasında data transferini sağlayan kablo arızası
2- Laptop ekran arızası
3- Laptop graifk kartı arızası

Notebook beyaz ekran

Onarım için teknik servis ile irtibat kurmanız gerekmektedir.

S.S.S – Laptop-Notebook (Diz Üstü) Bilgisayar Nedir?

Yaşamımızın vazgeçilmezi haline gelen laptoplar, artık ilk okul sıralarından itibaren hayatımıza sokmak zorunda olduğumuz cihazlar haline gelmiştir.

Eğitimden sağlığa iş dünyasından eğlenceye kadar konunun tek hakimi bilgisayar teknolojileridir artık hayatımızda.Laptoplar taşınabilir olması ve kullanım kolaylıkları nedeni ile masa üstü bilgisayar kullanımını hızla düşürürerek tablet sektörünün de doğmasını sağlamıştır

Dizüstü bilgisayarlar arasında en çok tercih edilen markalar Acer, Dell, Asus, Toshiba, Hp, Apple’dır.

Notebookları oluşturan ekipmanları kısaca tanıyalım;

Chipset : Chipsetlere bilgisayarın kontrol mekanizmalarıdır. Tüm çevre birimleri chipsetler tarafından yönetilir. Chipsetler iki bölümden oluşmaktadır. Bunlar kuzey ve güney köprüsüdür. Kuzey köprüsü ekran kartı slotu,ram ve mikro işlemciyi kontrol eder. Güney köprüsü IDE,USB,PCI,anakart üzerindeki yani onboard ses, BIOS gibi çevre birimlerini yönetir.

İşlemci: İşlemci bilgisayarın beynidir.Konusu basit olarak anlatmak gerekirse işlemci bilgisayar üzerinde yaptığımız herşeyin uğradığı yerdir.

Ekran Kartı: Ekran kartı bilgisayarın yaptığı işlemlerin sonuçlarını monitörlere yada projeksiyon cihazlarına aktaran bizim görebilmemizi sağlayan bir bileşendir. Paylaşımsız olması kesinlikle tavsiye edilir. Ekran kartının performans açısından en yükseği tercih sebebidir.

Sistem Belleği: Bilgisayardaki bilgilerin geçiçi olarak tutulduğu bir birimdir. Sabit sürücü ve RAM temel olarak aynı bilgileri saklarlar ancak işlemcinin RAM‘deki bilgilere erişme ve işleme hızı sabit sürücüdeki bilgilere erişme ve işleme hızından daha büyüktür.

Sabit Disk Kapasitesi: Sabit disk bilgisayarın herhangi bir anda gereksinim duyduğu bilgileri geçici olarak RAM‘e yazılıp oradan okurken ise sabit sürücüde tutulur. Mümkün olduğu kadarda yüksek depolama alanı olan sabit diskimiz olması tercih sebebidir.

Optik Sürücü: DVD RW günümüzde çok fazla kullanılırken flash disklerin kullanımları arttığı için optik sürücülerin kullanımları düşmektedir.

Notebook – laptop ısınma problemi neden oluşur?

Notebook – laptop ısınma problemi oluşma nedenleri başlıca şu şekildedir;

1. Notebook tozlanma ve gerekli hava sirkülasyonunun sağlanamaması
2. Notebook soğutucu fan arızası
3. Notebook işlemcilerinin termal macunlarının kuruması
4. Yazılımsal sorunlar

Notebook ısınma problemlerinin donanımsal çözümleri için teknik servis desteği almanız gerekmektedir.
Notebook ısınma problemi yazılımsal kaynaklı ise; bilgisayarınızda normal çalışan program ve uygulamaların haricinde, virüs-trojan-truva atı gibi zararlı yazılımlar belleğin aşırı kullanılmasına neden olacak ve fan devrinin artmasına neden olacaktır.Bu nedenle notebooklarınızda virüs programları ile yapacağınız tam taramalar ile bu tip sıkıntılardan kurtulma imkanınız olacaktır.

Notebookların aşırı ısınarak kapanmasının teknik anlamı belli ısı derecesine ulaşan devrelerin kendisini korumaya almak için kapanmasından ibarettir.En kısa sürede gerekli onarım yapılarak daha büyük arızalar çıkmadan müdahale edilmelidir.

Notebook Ekran
Notebook Ekran

Notebook ekran kırılma problemi

Notebook ekran kırılma probleminde, lcd ekran değişimi gerekmektedir.Notebook ekranınızın modeli ve kullandığı ekrana göre teknik servis desteği ile değişiklik işlemi yapılmalıdır.

Birkaç model notebookta lcd ekranının ön kısmında ayrı bir yapı olarak başka bir panel bulunmaktadır.Eğer ki sizin bilgisayarınız bahsi geçen modellerden biri ise sadece ön koruma paneli değişimi yapılarak sorun çözüme ulaştırılabilmektedir.

Detaylı bilgi için tıklayınız…

Notebook ekranına neden görüntü gelmez?

Notebook ekranına görüntü gelmeme problemi başlıca iki nedenden kaynaklanır;

1. Notebook lcd ekran flörösan arızaları
2. Notebook invertör devre arızaları

Lcd ekran arızaları

Notebook lcd ekran florosanının arızalanması durumunda ekrana çok silik halde görüntü gelir fakat görüntü net değildir. Ekran florosan değişimi ile problem giderilebilmektedir.
Çok hassas yapıda olan lcd ekran florosanları ancak teknik servis desteği ile değiştirilebilmektedir.Bazı durumlarda notebook lcd ekran değişimi gerekebilmektedir.

Notebook invertör devreleri florosan teknolojisi kullanan ekranlarda bulunmakla beraber, notebook lcd ekranınızın alt kısmında bir devre halinde bulunmaktadır.
İlgili invertör devre yapılarına göre farklılık göstermekle beraber kullanıcı tarafından değişiklik yapılabilmekte ancak onarım için teknik servis desteği alınması gerekmektedir.

Notebook işlemci fanı temizliği nasıl yapılır?

Notebook markalarına göre değişiklik gösteren arka kapak açılma şekilleri vardır. Fakat özellikle Acer marka notebooklarda arka kapak açıldıktan sonra işlemci fanı vidalarından açılarak gerekli temizlik işlemi yapılabilmektedir.
Kullanım ile zamanla işlemci fanı içerisinde biriken toz, pervanenin dönmesini engellemekte ve gerekli hava sirkülasyonunun oluşmamasına neden olmaktadır.O nedenle işlemci fan temizlikleri belirli zamanlarda yapılmalıdır.

Notebook kullanıcılarının fan temizlik işlemlerini teknik servis desteği olmadan yapmaları, sıknıtılı sonuçlar doğurabilmekte olup öncelikle notebook model bilginiz ile teknik servis departmanımızdan bilgi alabilirsiniz.

Notebook klavyesi nasıl temizlenir?

Genellikle sıvı temas nedeni ile temizlenme ihtiyacı duyulan klavyelerin, kullanıcı tarafından temizlenmesi çok zordur.Yaklaşık fiyatları 60-140 Tl arasında olan klavyelerin değişiklik yoluna gidilmesi daha sağlıklı olacaktır.

Ayrıca sıvı temasa maruz kalan klavyelerin sıcak hava, fön makinası gibi cihazlar ile kurutulması mümkün değildir.Tuşların yapısı nedeni ile ısıya maruz kaldıkları anda yamularak şekil değiştirirler ki düzeltilmesi mümkün değildir.

Dış yüzey temizlikleri nemli bez ile klavye tuşlarına nazik davranılarak yapılmalı, boya çıkarıcı kimyasal içeren maddeler kullanılmamalıdır.

Notebook sıvı teması

Notebook arızalarında geri dönüşü en zor ve en zahmetli olan arıza türlerinden biri notebook sıvı temasıdır. Sıvı teması genellikle klavye üzerinden sızan çay, kahve meyve suyu, su gibi içeceklerin çalışır vaziyetteki bilgisayara kısa devre yaptırmasından kaynaklanmaktadır.

Sıvı temasına maruz kalan bilgisayar eğer çalışır vaziyetteyse hemen fişi çekilip bataryası çıkartılmaIı, cihaz sıvı temasının olduğu yüzünün tersine çevirilip beklenmelidir. Sıvı eğer cihazın içine sızdıysa hiçbir şekilde tekrar açılmamalı, içerideki hassas devre ve chipsetlerin sıvı temasıyla kısa devre olarak yanmasının önüne geçilmelidir.

Ters çevrilen bilgisayar bir süre bekledikten sonra hiç çalıştırılmadan teknik servise götürülerek uzman personel tarafından içinin temizlenip gerekli işlemlerin yapılması sağlanmalıdır.

Çalışır durumda olmayan bir bilgisayar sıvı temasına maruz kaldıysa gene aynı şekilde kesinlikle açılmamalı, fişi prize takılmamalı, bataryası çıkartılıp servise götürülmeli, serviste temizlenip düzenlendikten sonra kullanılmaya başlanmalıdır. Sıvı teması eğer sadece klavyeye zarar vermiş ve klavyeyi çalışmaz hale getirmişse, burada klavyeyi değiştirmek gerekmektedir.Klavyenin sıvı temasına maruz kalması durumunda tamir şansı yoktur.

Şekerli içeceklerin notebook yüzeyine teması tuşların yapışmasına neden olmakla beraber, şekerli sıvı en çok zararlı içecektir.

Notebook neden şarj olmaz?

Notebook bataryasının şarj olmama problemi bir çok nedenden kaynaklanmaktadır.Bunaları sıralayacak olursak;
1. Batarya kullanım ömrü bitmiştir
2. Şarj adaptörünüzde sorun vardır
3. Şarj adaptörünüzün kablosunda kırılma vardır
4. Notebook anakart üzerinde devre problemi vardır
5. Notebook batarya giriş soketinde hasar meydana gelmiştir.
6. Notebook adaptör giriş yuvası arızası yada temassızlığı

Notebook kullanıcısı arızanın tespitini bir noktaya kadar kendisi yapabilmektedir.

1. Batarya kısa sürede deşarj duruma geliyor ise batarya yenilenmeli
2. Şarj adaptörünün üzerindeki led ışık kontrolü (led ışık var ise)
3. Notebook adaptör şarj kablosunun farklı açılarda hareket ettirerek şarjın kontrolü
4. Notebook bataryasının yerinden çıkarılarak giriş soket kısmında hasar yıpranma olup olmadığının kontrolü

Bu aşamaların sonunda arızanın giderilememiş olması durumunda teknik servis desteğine ihtiyacının vardır.

Detaylı bilgi için tıklayınız…

Notebook düşer yada darbeye maruz kalırsa ne olur?

Notebook hatta elektronik cihazların genelinin darbeye maruz kalması ile oluşabilecek arızalar çok çeşitlidir.

Notebook içerisinde bulunan ve her biri ayrı görevleri olan ekipmanların detaylı kontrollerinin teknik servis desteği alınarak yapılması gerekmektedir.

Özellikle hard disk ve lcd ekran zarar görmeye en müsait hassas yapıları olan parçalardır.Özellikle bu iki parça değişimini gerektiren arıza boyutlarına kadar gidebilir.Genel kasa aksamında bulunan çatlaklar notebook açılıp kapanma hareketine bağlı olarak gün geçtikçe dahada ilerliyecektir.Bu nedenle onarım yada değişim işlemlerinin arıza büyümeden yaptırılması en sağlıklı işlem olacaktır.

Asus batarya - pil
Asus batarya – pil

Notebook batarya (pil) kullanımı hakkında

Batarya, kısaca; notebookun adaptör vasıtası ile şebeke elektriğine bağlı olmadığı durumlarda notebooku çalıştırmaya yarayan pillerin bütünüdür. Bataryaların içerisinde Ni-Mh ve sıklıkla Li-Ion pil hücreleri, ayrıca bu hücreleri kontrol eden ve notebook ile batarya arasındaki iletişimi sağlayan bir de elektronik devre mevcuttur.

Pil hücrelerinde depolanan enerjinin miktarı toplamda bataryanın kapasitesini ifade eder. Bir bataryanın kapasitesi mAh ile ifade edilir ve bu değer ne kadar yüksek ise bataryanın kapasitesinin de o kadar yüksek olduğu anlaşılır.
Batarya kullanım şekli pil hücrelerinin ömrü açısından çok önemlidir. Bir notebook bataryasını maksimum verimle uzun ömürlü kullanmak için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekir:
1. Bataryayı sürekli canlı tutunuz. Haftada en az bir kez deşarj ve şarj işlemini gerçekleştiriniz. Uzun süre şarj-deşarj işlemi yapılmazsa hücreler enerji depolama özelliğini yitirmeye başlarlar.
2. Notebooku mümkün oldukça batarya ile kullanınız. Güç adaptörü ile çalışırken bataryanın %100 dolu olduğu ikazını alınca adaptör bağlantısını kesiniz. Şarj adaptörü ile uzun süreli kullanımlarda (genellikle notebookun desktop olarak kullanıldığı durumlar) bataryanın şarj-deşarj işlemi ihmal edilebilmektedir.
3. Bataryadaki enerji seviyesinin %5 in altına düşmesine izin vermeyiniz. Notebookunuzdaki güç seçenekleri ayarlarından kritik şarj seviyesini düzenleyebilirsiniz. Batarya enerji seviyesi %0 mertebesine indiğinde, pillerin ilk şarjı alması güçleşmekte ve ayrıca enerjisinin asla kesilmemesi gereken batarya iç devresi bozulabilmektedir. Bu durumda pil hücreleri sağlam olsa bile batarya sağlıklı bir şekilde çalışmayacaktır.
4. Notebookunuzun soğutma sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışıp çalışmadığına dikkat ediniz. Aksi takdirde aşırı ısıdan dolayı pil hücreleri zarar görüp özelliklerini yitirebilirler.
5. Batarya kullanımı zaruri değil ise ve bataryanın yıllarca sağlıklı kalması isteniyorsa %100 dolu bir şekilde kuru bir ortamda muhafaza edilmeli, haftada bir kez deşarj-şarj işlemi uygulanarak canlı tutulmalıdır.
6. Notebook çalışır durumda iken batarya sökme-takma işlemi yapılmamalıdır. Hem notebook hem de bataryanın sıhhati açısından bu konuya dikkat edilmelidir.
7. Bataryanın notebooka bağlantı noktaları kesinlikle kısa devre edilmemelidir.
8. Batarya kesinlikle nemden, sıvı temasından ve aşırı ısıdan korunmalıdır.
9. Notebooka herhangi bir şekilde sıvı teması olduğunda ilk olarak enerji kesilip batarya sökülmelidir. Sıvı temasının notebooka verebileceği zararları en aza indirmek bu şekilde mümkün olacaktır.
10. Batarya yuvasına tam oturmuyor ise zorlanmamalı, fiziksel hasarlardan kaçınmalı ve bir servise başvurulmalıdır.
11. Notebook mutlaka arkasında yazan input Volt ve Amper değerlerini asgaride taşıyan, yeterli güç seviyesine (Watt) sahip bir güç adaptörü ile kullanılmalıdır. Aksi durumda notebook çalışsa bile batarya şarjı gerçekleşmez ve hücreler zamanla canlılıklarını yitirirler.
12. Batarya kullanım süresi notebookun o anda ne kadar enerji harcadığı ile alakalıdır. Notebook üzerinde enerji harcayan birçok donanım mevcuttur (cpu, vga chip, fanlar, speakerlar, hdd ve optik sürücü motoru, wireless lan, bluetooth, usb aygıtlar vs). Bu donanımların değişik kullanım kombinasyonları farklı sürelerde batarya ömrü anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bataryanızdan her şekilde aynı kullanım süresini beklemeyiniz. Bataryanız sadece internette dolaşırken 3 saat dayanıyorsa, 3d oyun oynarken (vga chip, cpu, fanlar, speakerlar yoğun olarak devrede) 1.5 saat veya yüksek sesle cd den müzik dinlerken (optik sürücü motoru, speakerlar yoğun olarak devrede) 2 saat dayanması normaldir.
13. Güç adaptörü notebooka bağlı iken batarya enerji seviyesi %1 puan bile ilerlemiyorsa öncelikle notebookun batarya şarj devresinin sağlam olup olmadığı kontrol edilmeli/ettirilmelidir. Batarya şarj devresi arızalı ise gereksiz yere yeni bir batarya satın almış olabilirsiniz.
14. Batarya ömrü azaldığında kesinlikle şoklama yöntemine başvurmayınız. Bataryanızın kalan ömrünü de bu şekilde tüketmiş olacaksınız. Şoklama bataryaya geçici bir kapasite kazandırır ve kısa süre sonra batarya tamamen ömrünü yitirir.
15. Batarya ömrü azaldığında veya batarya şarj olmadığında pil hücrelerini değiştirmek yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. Ancak çoğunlukla zaman, para ve kaynak israfı ile sonuçlanmaktadır. Hücre değişimi bilinçli ve profesyonelce yapıldığında verimli olabilmekte (batarya iç devresi sağlam olmak kaydıyla) ancak bu işlemin maliyeti de yeni bir batarya bedeline yaklaşmaktadır.
16. Batarya arızalarının büyük bir kısmı batarya içerisindeki kontrol devresi ile ilgilidir. Bunun birçok sebebi olabilir (adaptör arızası, yanlış adaptör kullanımı, elektrik seviyesindeki dengesizlikler, elektronik komponent ömürleri vs) ancak hücre değişimi yöntemi, bataryadaki bu problemi ortadan kaldırmaz. Yeni bir batarya almak kaçınılmazdır.
17. Yeni alınan bir bataryanın ilk kullanımı çok önemlidir ve bataryanın gelecekteki ömrü ve performansı büyük oranda ilk kullanımda belirlenir. Yeni aldığınız bataryayı ilk olarak şu şekilde kullanınız:
Batarya notebooka bağlı ve notebook kapalı vaziyette iken cihazı yaklaşık 10-12 saat şarjda bırakınız. Notebooku çalıştırdığınızda bataryanın %100 dolmuş olduğunu göreceksiniz. Bataryayı %5 seviyesine kadar deşarj edip tekrar %100 oluncaya kadar şarj ediniz. Bu işlemi 4-5 kez tekrar ediniz. Bataryanız gelecekteki kullanımı için en verimli şekilde hazırlanmış olacaktır.

Asus Servis İşleyişi

Asus servis izmir teknik servisi olarak işleyiş prensipleri ve uygulamaları;

  • Müşterimiz bizimle ön telefon görüşmesi yapar yada whatsupp üzerinden yazı yolu ile teknik servis personelimiz ile irtibata geçer.Bu bilgilendirme sonrasında, bazı durumlarda cihazın teknik servise gelmesine gerek olmadığı bilgisi ile telefon ile yönlendirme yaparak sorunu çözüme ulaştırabiliriz.
    Telefon görüşmesinde size sorulan sorulara ne kadar detaylı cevap alabilirsek o kadar net olarak bilgilendirme imkanımız olur.
  • Telefon görüşmesinde bazı durumlarda, arızası olan ilgili notebook modeli için yedek parça desteği olmaya bilir.Üretim tarihi çok eski cihazlar bu tip notebooklar olabilir.Teknik servis personelimiz görüşme esnasında sizden notebook model bilgisini isteyecektir.Bu bilgi ile servis desteği konusu netlik kazanacaktır.
  • Teknik servisimize teslim etmeniz gereken notebook, tarafınızda bize ulaştırılma esnasında, şikayetleriniz teslim alma aşamasında ön bilgilendirme ile teslim alınacaktır.
  • Sonrasında Asus notebook ücretsiz arıza tespit süreci tarafımızdan başlatılacaktır.
  • Arıza tespitinin sonuçlanmasının ardından, notebook sahibi müşterimiz ile telefon irtibatı kurulacaktır.
  • Telefon irtibatında; notebook arızası, onarım süresi, ücreti ve verilecek garanti süresi size net olarak belirtilecektir.
  • Onay vermeniz durumda onraım işlemleri başlatılacak, onarım onayı vermemeniz durumunda hiçbir ücret alınmadan tarafınıza geri iade edilmek üzere cihaz hazırlanacaktır.
  • Onay alınan notebooklar, arıza onarımları tamamlandıktan sonra test edilerek, tamir süresi tamamlanacaktır.
  • Tamamlanan işlemlerin ardından yine telefon irtibatı kurularak müşterimiz bilgilendirilecek ve teslim süresi başlayacaktır.
  • Tarafınızdan notebook teslim alınmaya gelindiğinde karşılıklı fiziki kontrolleri yapılarak, notebook teslim edilecektir.Bu teslimatın ardından garanti süreci başlayacaktır.

Yukarıda belirtilen durumlar dışında elektronik parçalardan oluşan sistemlerin onarım hizmetlerini sunduğumuz için farklı durumlar söz konusu olabilir.Fakat bu tip her durumda müşterimiz bilgilendirilecek ve onay alınmadan hiçbir işlem yapılmayacaktır.

İrtibat : 0 232 441 5258 – 0 507 540 7070
Asus Servis İzmir EDK Bilgisayar kuruluşudur. Yapılan tüm işlemler ASUS özel servis garanti kapsamı altına alınır.

Konuşmayı başlat
1
Ücretsiz arıza tespiti uygulamamız devam etmektedir. Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Call Now Button